South Woodham Ferrers, Chelmsford CM3

About Project

This yard in Essex had an old wooden fence that really made it look closed in and small – so an update was long overdue. After a new one has been finished, the whole space began to look roomy and bright, and it was really the most important element to creating the lovely atmosphere that this garden now boasts.

In addition to that, white beach rock paths were lined with wood to create that dreamy holiday look and they made for a really clever and bold design choice. At the end of the yard, a sturdy gazebo was built that will help our client enjoy evenings out even if the weather conditions aren’t at their very best.

Now as you can see, this fence that we installed combines two different colours which were needed to achieve a modern and sleek look. A charcoal grey complements the soft chocolate hue really well, and it creates a texture that helps open up the space a little more and helps prevent the garden from looking caged in.

As we do in all of our projects, we built this fence using composite planks. That means our client will be enjoying his new construction looking just as good as it does in the photographs for a very long time without any additional chores, because this material does not need any upkeep.

You won’t be needing to impregnate or re-dye composite, and it is ready to brave even harsh and rainy weather conditions without showing any signs of wear, starting to rot, or cracking. It’s really the most simple solution to both getting all the benefits of how wooden structures look and none of the disadvantages.

We work with our clients to make sure that we achieve exactly the look that they are going for in their garden, so that it becomes the favourite space of their home that will remain looking beautiful for a long time to come.

  • LocationRoy
  • Specs
  • Base